Deze wijnen zijn te bestellen in Cucina da Bruno en zijn te proeven tijdens onze Italiaansedag en tijdens de lunches op zondag 13 en 20 december bij het kerstmenu.

 

belstar_prosecco_bisolProsecco Belstar – Bisol

Druif: glera
Regio: Veneto

Smaakimpressie: Delicate neus met tonen van witte bloesem, citrus en wit fruit. Ook in de mond elegant van stijl met subtiel fruit en een licht bloemige afdronk met een klein zoetje.

Over de producent: De familie Bisol is meester in het produceren van prosecco. De broers behoren tot de beste producenten in Italië, maar ze hebben dan ook ervaring. Al sinds de zestiende eeuw woont de Bisol familie in de streek van prosecco. Ook de inmiddels 21e generatie houdt het volledige proces in eigen hand. Want zoals gezegd: kwaliteit gaat boven alles.

Fles: € 19,95

 

crespaia-bianchello-metauro-prelatoBianchello del Metauro 2014 – Crespaia

Druif: bianchello
Regio: Le Marche

Smaakimpressie: Delicate neus met florale tonen en geel fruit. In de mond mooi rond met een fijne balans tussen het rijpe fruit en de verfrissende zuren.

Over de producent: De naam Crespaia is een combinatie van de kabbelende oppervlakte van de zee (intercrespature), en het woord ‘aia’, dat boerenerf betekent. Rossano Sgammini stopt al zijn positieve energie in de productie van Bianchello del Metauro. Een prachtige, fruitige wijn van de lokale bianchello druif, die zich, u raadt het al, het meeste thuisvoelt langs de Metauro rivier. Met de natuurlijke schoonheid van de natuur in dit gebied voelt het als vanzelfsprekend dat Rossano zijn wijngaarden op biologische wijze bewerkt.

Fles: € 16,50

 

notari_nicodemi_trebbianoTrebbiano d’Abruzzo ‘Notari’ 2013 – Nicodemi

Druif: trebbiano
Regio: Abruzzo

Smaakimpressie: Verleidelijke neus met tonen van voorjaarsbloemen, citrusfruit en rijpe peer. In de mond behoorlijk rond met verfijnde zuren voor de sappigheid. Veel wit fruit en citrus in de afdronk.

Over de producent: La Fattoria Bruno Nicodemi is al sinds generaties een belangrijke producent van wijnen en olijfolie in de Abruzzo. De grondsoort en het microklimaat zijn erg gunstig; warmte, zuidzuidoostelijke ligging op driehonderd meter hoogte en een bodem die bestaat uit klei en kalk. Dankzij jarenlange ervaring en het bewustzijn dat goede wijn wordt geboren in de wijngaard, werkt de organisatie sinds 1970 zo biologisch mogelijk. Omdat deze duurzame werkwijze de enige juiste is voor Nicodemi vinden zij het onnodig dit te ‘bestempelen’ met een certificaat. Wel zijn ze te vinden in de Slow Wine gids van 2015.

Prijs: € 18,75

caciorgna_pietro_alberaiaToscana ‘Alberaia’ 2012 – Caciorgna Pietro

Druif: sangiovese
Regio: Toscane

Smaakimpressie: Een fruitige neus, met veel rood fruit, maar ook bosbessen en pruimen. Een mooi gebalanceerde, vriendelijke wijn met fijne zuren en ronde afdronk.

Over de producent: Even leek het erop dat de kinderen van Pietro Caciorgna geen interesse hadden om het stokje over te nemen, maar gelukkig kwam zoon Paolo hieop terug. Hij was inmiddels al een beroemd wijnmaker en besloot om het werk van zijn vader naar een hoger niveau te tillen, met succes. Paolo bezit ook een wijngaard op de helling van de Etna, en zowel in Sicilië als in Toscane maakt hij wijnen die niet alleen gerespecteerd worden door zijn familie, maar door de hele wereld. Leuk om te weten: Albaraia is Italiaans voor een klein groepje bomen dat dichtbij elkaar staat, een typisch beeld uit de regio van de wijngaard.

Prijs: € 21,95

 

Fior-d'Arancio-2014---MaeliVeneto Moscato Giallo ‘Fior d’Arancio’ 2014 – Maeli

Druif: moscato giallo
Regio: Veneto

Smaakimpressie: Elegante neus met jasmijn, rozen, acacia en witte perzik. In de mond een rijke, zoete aanzet, romig en zacht, gebalanceerd met een fijne frisheid en mineraliteit.

Over de producent: Elisa Dilavanzo is de eigenaar van Maeli; met wijngaarden gelegen op de kalkrijke, stijle heuvels van de ‘Colli Euganei’, ten zuidwesten van Padova. De druiven worden met de hand geplukt en gevinificeerd op een manier waarbij het karakter van de druif voorop staat. De prachtige spanning tussen de zoetheid, de zuren en de mineraliteit van haar moscato heeft al meerdere wijnprijzen in de wacht gesleept.

Prijs: 18,50