Door de jaren heen is Trattoria Da Bruno een begrip geworden in Blaricum. Het sfeervolle Italiaanse restaurant in de dorpskern is een graag bezocht adres voor vele gasten vanuit het dorp maar ook van ver daar buiten. Alweer 7 jaar geleden kozen de eigenaren Bruno en Marijn Giannuzzo voor uitbreiding aan de overkant van de straat met een winkel, waar men terecht kan voor authentieke Italiaanse pizza’s en fijne Italiaanse delicatessen. De Cucina da Bruno heeft inmiddels ook een vaste plek verworven in het dorp. Het succes heeft twee kanten, door de drukte werd het steeds moeilijker om de aandacht en passie over beide locaties te verdelen. Daarnaast eiste ook de gezinsuitbreiding een deel van de aandacht. Na veel wikken en wegen hebben zij de knoop doorgehakt en besloten zich volledig op de winkel te gaan richten. Met pijn in het hart nemen zij na 13 mooie jaren afscheid van Restaurant Da Bruno om verder te gaan met de winkel “Cucina da Bruno”. Bruno en Marijn zitten boordevol plannen en zullen nog vele jaren als ondernemers actief zijn in Blaricum.

Vanaf oktober Bistrôt Chapeau

Op 1 oktober stopt Restaurant Da Bruno en na een korte interne verbouwing zal het restaurant eind oktober worden geopend als geheel vernieuwd restaurant onder de naam Bistrôt Chapeau. Een sfeervolle luxe Bistrôt met gerechten uit de klassieke Franse keuken, maar dan wel perfect uitgevoerd zoals ze ooit bedoeld zijn. De keuken van Chapeau zal bij Chef Nicky Quarz in goede handen zijn. Nicky leerde het vak onder Robert Kranenborg en groeide door tot souschef bij De Librije. Na jaren van innovatief koken op topniveau neemt hij nu een afslag en gaat terug naar de klassieke basis, maar dan wel met een eigen touch. De bediening wordt verzorgd door zijn vrouw Michèle. Beiden leerden elkaar kennen bij De Librije, waar zij als gastvrouw werkte. Als sommelier heeft Michèle bovendien alle kennis van wijnen. Beiden delen zij de passie voor de gastronomie en gaan de uitdaging aan om met Bistrôt Chapeau iets moois toe te voegen aan Blaricum en daarmee een waardige opvolger voor Da Bruno te zijn.

Bistrôt Chapeau is er toujours!

Chapeau is er voor elk moment van de dag. In de ochtend genieten van een lekkere koffie met croissant of Franse patisserie; samen lunchen en kiezen voor een salade of een croque monsieur; gezelligheid rond borreltijd met een mooi glas wijn en apéro hapjes; dineren met klassiekers uit de Franse keuken; Chapeau is 7 dagen per week geopend vanaf 11.00 uur.